viernes, 2 de julio de 2010

Amèrica i el Graffiti

Els orígens del graffiti a Amèrica van començar al Bronx, on molts joves, com a acte de reivindicació, robaren pots de pintura en Spray de les fàbriques, i començaren a escriure missatges a les parets dels seus barris. Més endavant, aquests joves es van posar pseudònims, i es van dedicar a escriure la seva firma per tot arreu, això era el que en deien "arribar a tota la ciutat".
D'aquí van sortir diverses persones que començaren a escriure coses als trens i parets, adornant-ho tot molt bé, per exemple, fent lletres amb 3D, posant-hi lluentons, omplint-les de colors... Així va començar tot.
Més endavant, les noves generacions varen incloure-hi noves tècniques, com ara fer les lletres més rebuscades i complicades, plenes de fletxes i línies corbes, i tots ells van omplir, és clar, il·legalment, els carrers de Nova York, i no gaire més tard de tot Estats Units.
Més endavant tot això va provocar baralles i disputes entre crews, doncs alguns escriptors, com "JA", es dedicaven a pintar una petita i lletja peça a sobre de grans creacions com les de SEEN o COPE 2.
Així doncs, tothom que pintava va començar a tenir una obsessió per deixar-se veure, perquè tothom que veiés una firma o una peça seva, digués: mira, aquest està per tot arreu.
Això va portar a més d'un a fer grans bogeries, com per exemple, SEEN, al pintar a les gegants lletres de "HOLLYWOOD", o T-KID, al infiltrar-se una nit al metro, amb moltíssima pintura, i caminar per les vies en busca de trens per pintar.

Aquí deixo imatges de populars escriptors americans:



No hay comentarios:

Publicar un comentario