lunes, 5 de julio de 2010

Graffiti als trens

El graffiti als trens va començar al Bronx, on grans escriptors com Cope2 , començaren a bombardejar (pintar il·legalment per tot arreu on es pugui) vagons, pel simple motiu de que si pintaves una paret, la peça estava allà, i la veia tothom que passava pel lloc, però si pintaves en un tren, ho veia tothom que feia servir el tren, o simplement que el veia passar, era una forma d'arribar a tota la ciutat.

Així doncs, molts graffiters pintaven diferentes línies que arribaven a diferents llocs de Nova York, per tal de que la gent ho veiés.
Hi ha un documental, emès diversos cops per TVE, anomenat "Style Wars" que parla dels pioners del graffiti als trens a Nova York.
Actualment, en el món dels escriptors, pintar un tren sense que t'enxampin és molt dificil, doncs has de colar-te a les cotxeres de la ciutat, entrant per la última estació de la línia, i caminar per les vies fins arribar als trens, i un cop allà ho has de tenir tot molt ben controlat, i has de pintar molt ràpid, doncs hi ha molta vigilància. Aquí deixo també un vídeo de com una crew barcelonina anomenada TVE s'infiltra en les cotxeres de TMB, i al final han d'escapar perquè són descoberts:

No hay comentarios:

Publicar un comentario